Johtoryhmäsparraus herätti viemään suunnitelmat käytäntöön – Machine Tool

Machine Toolin johtoryhmä, esimiehet ja päälliköt ideoivat Johtamisen erikoisammattitutkinto, JET -opintojen ja työntekijöiden palautteen innoittamina toiminnan kehityskohteita. 

Ideoista valittiin parhaat, ja kun oli aika miettiä niiden täytäntöönpanoa, avuksi otettiin Markkinointi-instituutin Jan Vorselman.  
 
”On tärkeää osallistaa henkilöstö muutoksiin. Mutta se ei riitä, että kysymme henkilöstöltä, mitä pitäisi tehdä toisin. Sparraaja Vorselmanin tärkein viesti Machine Toolin johdolle oli huolehtia siitä, että ideat todella otetaan käyttöön. Aiheeksi valikoitui viestinnän kehittäminen ja uuden viestintäkanavan käyttöönotto, mutta sparrauksen taustalla oli kokonaisvaltaisempi muutosjohtamisen teema. 

Muutosjohtamista ja parempaa viestintää

Vorselmanin vetämässä sparrauksessa johtoryhmä pääsikin miettimään, miten koko henkilöstö ottaisi käyttöön uudet viestintäkanavat ja toimisi niissä sovitusti. ”Kyllä ihmiset olivat Yammerista kuulleet, mutta kun kaikilla on kiire, on helppo piiloutua rutiinin taakse ja jättää uusi asia opettelematta. Teimme virheen kun emme heti alkuun luoneet toimintaohjeita, jolloin osa otti Yammerin käyttöön, osa ei, ja kukin käytti kanavaa vähän miten sattuu”, Juuti kertoo. 
 
Sparrauksen yhteydessä tehtiin Yammerin käyttöönottoon selkeä suunnitelma ja ohjeet – motivointia unohtamatta. ”Ei johdon työ lopu siihen, että asetamme tavoitteet ja ideoimme uutta. Henkilöstön täytyy nähdä, että viemme muutokset läpi”, Juuti pohtii. 

Nyt oikeasti saamme asiat käytäntöön ja ne tehdään valmiiksi. Innostamme ja opastamme uudistuksiin sekä luomme yhteiset toimintamallit.

Muutosta on tapahtunut. ”Nyt oikeasti saamme asiat käytäntöön ja ne tehdään valmiiksi. Innostamme ja opastamme uudistuksiin sekä luomme yhteiset toimintamallit. Ennen kaikkea huolehdimme, että ne tulevat käyttöön.”
 
”Asiakkaat odottavat koulutusyritykseltä tyypillisesti uusia ideoita, mutta uuden ideointi ei välttämättä aina ole valmennuksen ytimessä”, kommentoi valmentaja Jan Vorselman Markkinointi-instituutista*. ”Ideoiden lisäksi tarvitaan toimivaa täytäntöönpanoa. Machine Toolilla oli jo idea ja tavoite, mutta ne eivät olleet siirtyneet arjen tekemiseksi. Koulutusyritys tuntee, miten muutosta syntyy monella eri tasolla, ja on käytännön tekemisen ammattilainen.”

Yrityksen oma JET-opiskeluryhmä tuo vaihtoehtoisia näkökulmia ja käytännön uudistuksia

Johtoryhmäsparrauksen lisäksi Machine Toolissa on käynnissä Johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) opiskeluryhmä. Johtamisen erikoisammattitutkintoa opiskelee johtoryhmäläisten lisäksi esimiehiä ja vastuullisia päälliköitä. 

Omalle henkilöstölle räätälöidyssä opiskeluryhmässä voimme todella syventyä oman yrityksen asioiden ratkaisemiseen.

”Omalle henkilöstölle räätälöidyssä opiskeluryhmässä voimme todella syventyä oman yrityksen asioiden ratkaisemiseen. Toki jäämme silloin paitsi kokemuksista, joita muiden yritysten edustajat voisivat tuoda, mutta meille oma ryhmä on sopinut hyvin: olemme keskittyneet hyvinkin käytännönläheiseen suunnitteluun”, Juuti kommentoi. 
 
Juuti on tyytyväinen JET-ryhmässä saatuihin tuloksiin. ”Voin ehdottomasti suositella. Se on tuonut uusia ideoita ja vaihtoehtoisia näkökulmia siihen, miten asiat voitaisiin tehdä. Kaikki kouluttajat ovat olleet loistavia ja kokonaisuus on hyvin järjestetty. Opiskelu vaatii työtä, mutta niin sen pitääkin. Vain siten jokin muuttuu.”
 
Oy Machine Tool Co on suomalainen perheyritys, vuonna 1951 perustettu teknisen kaupan asiantuntija. Se tuo maahan sekä myy ja markkinoi ammattikäyttöön soveltuvia korkealuokkaisia työkaluja, nostovälineitä, kunnallisteknisiä laitteita ja turvalaitteita. Lisäksi se huoltaa kaikki maahantuomansa laitteet. Machine Toolissa työskentelee 23 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa. www.machinetool.fi

Artikkeli on julkaistu Markkinointi-instituutin verkkosivuilla. Rastor ja Markkinointi-instituutti yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu