Motivoiva koeajo poiki yli 10 työsopimusta

Tämän päivän automyyjät eivät vain myy autoja. Siksi LänsiAuto allekirjoitti työsopimukset yli 10 uuden Account Managerin kanssa. He starttasivat uransa paalupaikoille Rastorin*, TE-toimiston sekä ELY-keskuksen yhteistyönä järjestämän rekrykoulutuksen innoittamina.

– Lähdimme liikkeelle ikään kuin takaperin, koska rekryilmoituksessa emme hakeneet perinteiseen tapaan automyyjää, emmekä edellyttäneet hakijoilta edes autoalan kokemusta. Account Managerin rooli on olla myynnin edelläkävijä, uudistaa vanhoja toimintamalleja sekä hoitaa asiakkuutta kokonaisvaltaisesti. Siksi vaatimuksiin sisältyi kaupallisen alan tutkintotausta sekä vahva näppituntuma liike-elämään, sanoo Kalevi Köninki LänsiAuton yritysmyynnistä.

Kyse ei ole upouuden bisnesmallin keksimisestä, vaan sen jalkauttamisesta myös autokauppaan.

– Enää ei riitä, että myyjä klousaa kaupat ja vilkuttaa perävaloille. Asiakkaisiin ollaan aktiivisessa yhteydessä, heidän tarpeitaan kuunnellaan, ja niihin vastataan yhteisellä matkalla auton ostosta huoltoihin aina seuraavaan vaihtoon asti.

– Jotta saimme ammattitaitoisen, mutta uusille näkökulmille avoimen ryhmän kasaan, tarvitsimme yhteistyökumppaniksemme riittävän uskottavan ja nimekkään koulutusorganisaation, Köninki jatkaa.

Parhaat tulokset syntyivät hyvistä lähtökohdista, ja yli 10 allekirjoitettua työsopimusta on loistava saavutus. Koulutettavat ovat olleet motivoituneita ja mukana 110 prosenttisesti alusta alkaen!
Kalevi Köninki

Rekrykoulutus oli onnistunut debyytti 

Yrityksen näkökulmasta rekrykoulutus on kuin pitkä koeaika, jolloin hakijat perehdytetään tuleviin työtehtäviin. Koulutettavalle se taas on intensiivikurssi, joka esittelee alaa ja toimenkuvaa tavallista syvällisemmin.

– Rastor* oli jo entuudestaan nimenä tuttu kovatasoinen toimija, mutta osoitti käytännössäkin olevansa maineensa veroinen. Kiitos siitä, että palapeli pysyi kasassa koko matkan, kuuluu Rastorin vastuuhenkilölle Outi Hokkaselle, Köninki kiittelee.

Prosessi, jossa Rastorin ja LänsiAuton lisäksi olivat mukana Uudenmaan TE-toimisto, ELY-keskus sekä alun opiskelijavalintaa konsultoinut Nesenta, oli moniosainen, mutta hallittu.

– Jäykät ennakko-odotukset saivat väistyä ja yhteistyön sujuvuus yllätti minut positiivisesti rahoitusneuvotteluja myöten. Rekrykoulutus edellyttää, että konsernilla on tarve työllistää useampi henkilö samanaikaisesti. Meillä vastavalmistuneet sijoittuivat pk-seudun eri toimipisteisiin, kertoo Köninki.

Rekrykoulutus toi LänsiAutolle 10 uutta työntekijää

Rekrykoulutuksen sisältö vastasi LänsiAuton tarpeita

Työssäoppimisjaksot, LänsiAuton sisäiset koulutukset ja myyntijärjestelmien opettelu linkitettiin koulutuksessa saatuun tietoon asiakkuuksien hankintaan, hallintaan sekä kontaktointiin liittyen. Todistukset jaettiin syyskuussa viiden kuukauden rupeaman jälkeen. Valmistumisen lisäksi aihetta juhlaan antoivat alkavat työt.

– Parhaat tulokset syntyivät hyvistä lähtökohdista, ja yli 10 allekirjoitettua työsopimusta on loistava saavutus. Koulutettavat ovat olleet motivoituneita ja mukana 110-prosenttisesti alusta alkaen!

Köninki uskoo nousukauden virkistävän voiman lisäävän myös uuden työvoiman koulutustarvetta. Nyt saavutettu onnistuminen on vahva pohja tulevien yhteisprojektien suunnitteluun.

– Prosessi on vielä kesken, mutta moottori käynnistetty, hän päättää toiveikkaana.


Artikkeli on julkaistu Rastorin verkkosivuilla. Rastor ja Markkinointi-instituutti yhdistyivät 1.1.2020. Uuden yrityksen nimeksi tuli Rastor-instituutti.

Jaa sivu